Hoe laad je in uw tweede verblijf?

Hoe laad je in uw tweede verblijf?
U wil elektrisch rijden of u overweegt dit?

U bent eigenaar van een appartement met een parkingplaats maar heeft geen laadoplossing in het gebouw?

   • Er bestaan openbare laadpalen maar dit is niet even praktisch als laden op uw parkingplaats

   • Deze zijn vaak bezet, je weet nooit wanneer ze beschikbaar zijn en U moet de wagen verplaatsen zonder te weten of U hier kan herladen.

  • En verder weet u niet :

   • Hoe laad je ter plaatse met de technisch en praktische belemmeringen.

   • U wil geen fortuin uitgeven voor een installatie die U maar enkele keren per jaar gebruikt .

Wij hebben de oplossing!

Opmerkbare feiten als U zich in uw tweede verblijf bevindt.

Wanneer U zich in uw tweede verblijf bevindt :

   • Uw wagen blijft een lange tijd op uw plaats zonder te bewegen want u verplaatst zich veel te voet of met de fiets.

   • Alle appartementen zijn niet bezet op hetzelfde ogenblik in het gebouw.

Wat zijn de gevolgen voor de oplaad behoeften? :

   • U hebt geen nood aan een kostelijke snellader omdat U tijd heeft.

   • Je hebt niet per se je eigen laadsysteem nodig als je het kunt delen met je buren die er niet allemaal tegelijk zijn.

   • Mogelijk wilt u nog steeds uw eigen systeem als u vindt dat delen ingewikkeld is.

 

Onze oplossing: een centraal systeem gecombineerd met lokale stekkers en het gebruik van een smartphone

Ons systeem bestaat uit een centrale technische doos die de elektronica en algemene elektrische beveiligingen concentreert, klaar om plaats te bieden aan maximaal 16 individuele laadpalen. Dit gecentraliseerd systeem wordt geïnstalleerd in een technische ruimte van het gebouw, idealiter niet ver van de gemeenschappelijke elektriciteitsmeters. Dit centrale systeem houdt ten allen tijde rekening met het beschikbare vermogen in het gebouw en de behoeften van mensen om dit beschikbare vermogen te delen tussen de op te laden wagens.

Vanuit deze technische ruimte worden de individuele kabels per terminal in de parkeergarage naar de staanplaatsen getrokken.

Elke terminal bestaat uit de volgende elementen:

Geplaatst in het centraal systeem is er :

   • De differentieel

   • Zekeringen

   • Vermogens Module 

Op de parkingplaats : 

   • De wanddoos voor de stekker met de kabel en de type 2 “connector” voor de wagen.

 

In de praktijk: je steekt het stopcontact in en begint te laden met je smartphone!

De plug kan zo geplaatst worden dat hij op 2 tot 4 parkeerplaatsen gebruikt kan worden afhankelijk van de configuratie van de ruimtes en gedeeld kan worden tussen deze ruimtes. De lengte van de kabel kan worden aangepast aan het aantal te bereiken plaatsen zonder de buren te storen. Het doel van deze configuratie is om de prijs voor incidenteel gebruik te verlagen en een bredere acceptatie van elektrische voertuigen door eigenaren mogelijk te maken.

 

De centrale rol van de smartphone

Om het opladen van voertuigen te starten en te stoppen, moet u een applicatie op uw smartphone en een gebruiker hebben om uw kosten bij te houden die u op deze gedeelde plug gaat uitvoeren.

Het verbruik wordt per gebruiker bijgehouden en de plug kan alleen worden gedeeld met geautoriseerde gebruikers om deze gedeelde plug op te laden. De app op je smartphone zorgt voor alles.

De syndicus ontvangt maandelijks verbruik per plaats en per gebruiker. Elke laadsessie wordt individueel getraceerd om de kosten zo nauwkeurig mogelijk te kunnen factureren, ook als het appartement wordt verhuurd met de mogelijkheid om op de parkeerplaats te kunnen opladen. Dit is een aanbod dat binnenkort een must zal worden gezien de elektrificatie van alle toekomstige voertuigen.

 

Hoe het systeem financieren?

Het systeem is ontworpen om te voldoen aan de eisen van grote parkeerterreinen, klaar voor massale acceptatie van elektrische voertuigen in de komende jaren. Het systeem vereist:

 1. Een beslissing op de Algemene Vergadering van mede-eigenaren om de investering van het centrale apparaat te accepteren: het energiebeheer- en verbruik meetsysteem dat 16 individuele laadpalen kan accepteren. Deze configuratie is voldoende voor een parkeergarage met 50 plaatsen, zodat iedereen een oplaadsysteem kan hebben voor elk type elektrisch voertuig. Dit systeem moet worden gefinancierd door de gemeenschap van de parking-eigenaars, aangezien het waarde zal opleveren voor alle ruimtes en het een klein bedrag vertegenwoordigt.

 2. De parkeergarage moet voor elke stekker worden opgedeeld in toegankelijke zones, een zone die de ruimtes vertegenwoordigt die toegankelijk zijn voor elke plug, een ruimte die doorgaans alleen toegankelijk is met een enkele plug. Bij een parkeergarage met bijvoorbeeld 50 plaatsen worden 15 zones van 2-4 plaatsen bepaald, in dit geval zijn 15 stekkers nodig om alle parkeerplaatsen te kunnen dekken.

 3. De eigenaren moeten beslissen of ze geïnteresseerd zijn in toegang tot deze oplaadapparaten. De prijs van het apparaat wordt verdeeld tussen de eigenaren die geïnteresseerd zijn in de zone dat betrokken is bij de plaatsing van deze terminal. Het doel van dit delen is om de prijs te verlagen. In functie van de acceptatie / afwijzing van de eigenaren, kan de indeling in zones veranderen. Het zal altijd mogelijk zijn voor een eigenaar die aanvankelijk weigerde, van gedachten te veranderen in ruil voor een vergoeding voor de andere eigenaren die het apparaat hebben gefinancierd. Communicatie tussen gebruikers zal worden vergemakkelijkt door de toepassing tussen gebruikers die een terminal delen wanneer ze zich tegelijkertijd in de woning bevinden. De hoffelijkheid tussen gebruikers zal het mogelijk maken om de zeldzame gevallen te beheren waarin er een conflict zou zijn over de timing van de laadsessies.

 4. Software toegang: een jaarabonnement is vereist voor het gebruik van de applicatie, het energiebeheer, de meting en rapportage van het verbruik aan de Syndicus, evenals het gebruikersbeheer.

 

Voorbeeld rapport

apparaatnummer, aantal per gebouw geconfigureerde terminals. identificatie van gebruikers met toegang tot terminals….

Uitgaven gedetailleerd per plug, gebruiker, met maandelijkse rapportage aan de Syndicus.